שיקום פה או שיקום שיניים היא פעולה המבריאה שיניים באופן מלאכותי במטרה לשחזר את הפונקציות שאבדו במהלך הזמן בגלל בעיות שיניים שונות שהביאו למצב של חוסר תיפקוד, בעיות רפואיות וכן, לבעיות אסתטיות חמורות. במהלך שיקום הפה מנסה רופא השיניים לשפר סוג של אסתטיקה דנטלית או/ו השלמות הגופנית בעזרת חומר מרפא שנועד למטרת שיקום השיניים
שחזורים דנטליים ניתנים לחלק לשני סוגים עיקריים: שחזורים ישירים ושחזורים עקיפים.
שחזור ישיר משמעו שההליך נעשה כעקרון בתוך הפה, על השן עצמו, בעוד שחזורים עקיפים נעשים מחוץ למרחב של הפה, קרי, במעבדה. שחזורים ישיר נעשים באמצעות חומרי תערובת בצבע כסף או בצבע השיניים (צבע לבן). אם השן מולאה בחומר מילוי בצבע לבן, אזי המילוי מחייב שימוש בקרן אור בספקטרום הכחול. מומלץ לא ללעוס משהו קשה יום או יומיים לאחר ביצוע הסתימות, שכן יכול להגרם נזק לא קטן לשן המתוקנת.
בצד השחזורים העקיפים ניתן למצוא התקנים כמו כתרים, גשרים ועוד. בדרך כלל טכנאי השיניים מייצר, בעזרת הרשומות וההנחיות של רופא השיניים המטפל, את ההתקן לשיקום העקיף בדמות שן או שיניים חילופיות מוכנות היכולות להוות גשר, כתר ועוד. לאחר שההתקן מאושר על ידי רופא השיניים והמטופל (שכן הוא צריך שההתקן החדש יהיה לו נוח בתוך חלל הפה ולא ירגיש כעצם זר), מקבעים באופן קבוע, לרוב, את ההתקן לפה.
בעוד ההתקן לשיקום עקיף שמכינים נמצא בהכנה במעבדה, התקן זמני מותקן בפה ומשמש כדי לכסות את החלק החסר, אותו חלק שמכינים במעבדה, וזאת במטרה לשמור על נקודות המגע של השיניים, בידוד של רקמות ותחזוקה תקינה של מערכת החניכיים.
שתלים דנטלים נשלפים נחשבים לצורה אחת של שיקום שיניים עקיף, כוהם למעשה באים להחליף את השיניים החסרות. ישנם סוגים רבים של חיבור והתקנה המסייעים למטופל, ונותנים גמישות לרופא השיניים המטפל. אלו כוללים מגנטים, קליפסים, ווים ושתלים אשר אפשר לראותם כסוג של שיקום שיניים.